Sommarjobb 2024


Vi på Varuboden behöver sommarjobbare och praktikanter till S-market Jomala, S-market Godby och Varuboden City för sommaren 2024. Kanske något för dig?

Sommarjobb (över 18-åringar)


Vi söker glada och entusiastiska sommarjobbare som har hunnit fylla 18 år före sommaren för att arbeta på hela vårt verksamhetsområde under minst några månader.

Sommarpraktik


Sommarpraktikprogrammet Lär känna arbetslivet och förtjäna är för dig som är 14–17 år och går i skola eller gymnasium och inte tidigare deltagit i en motsvarande praktik.

2–4 veckors sommarjobbsperiod


Vi erbjuder sommarjobbsperioder på 2–4 veckor för yrkesstuderande eller personer under 18 år som redan har avlagt sommarpraktikprogrammet.

Ansökningstid för sommarjobb och -praktik:

27.12.2023 – 18.2.2024

Så här går det till

1. Skicka din ansökan

Ansök om sommarjobb eller praktik via länkarna ovan. Fyll i formuläret med dina kontaktuppgifter och de enheter där du helst vill arbeta, så kontaktar vi dig.

2. Vänta på att bli kontaktad

Vi skickar dig en kallelse till en intervju via e-post inom cirka två veckor. Glöm inte att kolla din skräppostmapp!

3. Anmäl dig till intervjun

Öppna länken som vi skickar till dig via e-post och anmäl dig till en gruppintervju. I det här skedet frågar vi på nytt i vilka enheter du är intresserad att jobba.

4. Gå på intervju

Kom och delta i en gruppintervju som hålls 1.3 eller 2.3. Vänligen boka in veckoslutet i din kalender nu, eftersom vi tyvärr inte har möjlighet att intervjua sökande utanför denna tidpunkt.

5. Vi hör av oss

Vi kontaktar dig via e-post eller telefon när vi har gjort vårt val. Samtidigt ber vi också om feedback på rekryteringsprocessen.

Sommarjobbarens arbetsuppgifter

Försäljare

Till dina uppgifter som försäljare hör mångsidiga uppgifter, såsom kundservice i kassan, varuplock och exponering av produkter, uppföljning av datum och att ta hand om renligheten i butiken. Du ger högklassig kundservice i alla dina uppgifter. Efter introduktionen behärskar du de produkter och tjänster vi erbjuder samt frågor som rör ägarkundskap och tar upp dem med våra kunder med beaktande av deras behov. Du kan också ta emot extra arbetspass från våra andra enheter och öka dina inkomster.

Vanliga frågor och svar

Du kan söka sommarjobb via rekryteringssystemet. Du kommer åt systemet från Sök-länkarna ovan. Observera att det finns separata ansökningsblanketter för personer över 18 år och personer under 18 år.

Du kan endast söka sommarjobb eller praktik via vårt rekryteringssystem. På grund av det stora antalet ansökningar kan vi tyvärr inte behandla ansökningar som lämnats in via andra kanaler.

14–17-åringar

kan söka

  • Lär känna arbetslivet och förtjäna -praktik (2 veckor)

eller

  • 2–4 veckors sommarjobbsperiod.

18 år fyllda

kan söka

  • sommarjobb (2–5 månader) som försäljare.

Vi skickar dig ett mejl när vi har tagit emot din ansökan, så följ med din e-post (också skräppost).

Tyvärr kan du inte mera redigera en ansökan som du redan har skickat, så ta dig tid att fylla i ansökningsformuläret noggrant. Vänligen fyll i alla obligatoriska fält och, om du vill, bifoga en CV till din ansökan i detta skede. Om du skapar ett användarkonto kan du vid behov be att ansökan tas bort och sedan göra en ny ansökan. Vi rekommenderar att du skapar ett användarkonto, eftersom du sedan kan söka andra lediga jobb med de uppgifter du fyllt i.

Efter intervjuerna får du information om sommarjobbet av enhetens chef. Vi informerar alla våra sökande så bra som möjligt och kontaktar alla utvalda sökande före utgången av mars.

Hos på Varuboden på Åland får du en omfattande introduktion till dina arbetsuppgifter. Oavsett om du redan är ett proffs inom handelsbranschen eller en framtida stjärna, erbjuder vi en introduktion som hjälper dig att lyckas i ditt arbete tillsammans med ditt team. Med en glad kundserviceattityd, ett energiskt arbetssätt och en positiv attityd kommer du långt.

Frågor?


För mer information om sommarjobb och vårt handelslag kan du kontakta Jenni Suokannas och Emmi Junttila på adressen vbo.rekry@sok.fi.