Lokala producenter


För oss är ett nära samarbete med lokala producenter viktigt. Vårt lokala samarbete på Åland med åländska producenter, har lett till att många åländska produkter nu finns att få i våra butiker på fastlandet. I våra butiker på Åland märks de lokala produkterna ut med en liten vimpel i de åländska färgerna.

Bröd och spannmålsprodukter, kött, sylt, sötsaker, grönsaker …

Vi strävar hela tiden efter att öka på produkter av lokala producenter och producenter på vårt eget handelslags verksamhetsområde i och med att efterfrågan på närproducerat ökar. Huvudvikten ligger på färska säsongsprodukter såsom grönsaker och frukter, men utöver dessa finns också ett utbud av kött och charkuterier, bröd och spannmålsprodukter, sötsaker, bryggeriprodukter, honung, glass och konserver. Vårt sortiment av närproducerade produkter varierar något enligt affär och ort. I alla våra mataffärer finns ändå ett brett sortiment av närproducerat i de olika produktgrupperna. Vi tycker också att det är viktigt att utveckla vårt sortiment av närproducerat enligt våra kunders önskemål och på basis av respons vi får om åtgång.

Åtskilliga lokala producenter och lika många intressanta berättelser bakom produkterna

På vårt  verksamhetsområde finns åtskilliga lokala producenter och ett brett urval produkter. Vi strävar efter att mångsidigt lyfta fram de lokala producenterna bakom råvarorna och produkterna och stärka kontakten mellan konsumenten och producenten. Småskaliga producenter och deras fantastiska produkter är värda stor synlighet och på det här sättet får kunderna veta varifrån produkterna i deras kundkorg kommer.

 

Våra lokala producenter

Dahlmans


Läs mer

Fananamma AB


Läs mer

Överängs kvarn


Läs mer

Bolstaholms gård


Läs mer

Johannas hembakta


Läs mer

Söderlunds växthus


Läs mer

Stallhagen


Läs mer

Karl-Ers frukt


Läs mer

Mattas gårdsmejeri


Läs mer

Amalias limonadfabrik


Läs mer