Vi firar igen alla pappor den andra söndagen i november – presenter och ingredienser till bjudningar till fars dag från vårt handelslag


Enligt tradition firas fars dag den andra söndagen i november. Samvaro, god mat, små presenter och ofta också kort som barnen har gjort hör dagen till. På enheterna i vårt handelslag hittar du många gåvotips, råvaror till läckra delikatesser eller färdiga alternativ om du vill ha kvalitetstid istället för att stå vid spisen.

8.11.2022

I år firar vi fars dag söndag 13.11. Fars dags firandet fick sin början i Förenta staterna, och i Finland har vi uppmärksammat dagen sedan 1970-talet. Det viktigaste med fars dag är att vara tillsammans, så laga mat, ät och njut av dagen tillsammans. Fastän pappa redan har allt, så har han aldrig för mycket goda stunder vid matbordet tillsammans med sin familj. Laga själv pappas favoriträtter  – eller gena lite och köp färdigt.

I vårt handelslags matbutiker hittar du ett brett sortiment av mat och råvaror till goda matstunder. Alla butiker har öppet också på söndag, så du kan enkelt gå och handla om du kommer på något ännu i sista minuten. Om du bara vill njuta av god mat och inte stå framför spisen kan du köpa all mat färdigt från vårt Smaktorg i S-market Jomala. På Smaktorget hittar du både färdiga för-, huvud- och efterrätter, eller ett brett sortiment råvaror om du själv tänker trolla fram något gott till fars dag.

Det är trevligt att komma ihåg pappa med en liten present och nu finns det många bra tips på presenter framsatta i S-market Godby, S-market Jomala och Varuboden City. Det lönar sig att styra stegen hit om du ännu inte riktigt vet vad du ska slå in som gåva.

 

Här är några presenttips för fars dag:

Vi önskar alla pappor härlig farsdag!