Varuboden-Osla donerar reflexvästar till nästan 5 000 barn på sitt område


Handelslaget Varuboden-Oslas förvaltningsråd har donerat reflexvästar till cirka 60 daghem i östra och västra Nyland och på Åland. Alla daghem på Varuboden-Oslas verksamhetsområde hade möjlighet att få reflexvästar. På ryggsidan av de färggranna västarna figurerar den alltid glada Apsi Apa, en karaktär som familjens minsta kanske känner igen från bilsemestrar runtom i Finland.

20.10.2023

Varuboden-Oslas förvaltningsråd delar årligen ut donationer på ungefär 100 000 euro till allmännyttiga ändamål på sitt verksamhetsområde. I höst gjorde handelslaget en donation som både ökar säkerheten och piggar upp gatubilden i regionen. Daghemmen frågades om behovet och intresset av att få reflexvästar och på basis av responsen beställdes cirka 5 500 stycken reflexvästar i fem olika färger.

– Vi i Varuboden-Osla vill stödja barn och unga mångsidigt. Vi delar årligen ut stipendier till skolelever och stödjer barn och ungas hobbyverksamhet på många sätt. I år delar vi åter ut reflexvästar till daghemmen på vårt område, och jag vill tacka dem för ett gott samarbete, säger Leena Munter-Ollus, ordförande för Varuboden-Oslas förvaltningsråd.

Reflexvästar är viktiga i daghemmens vardag, eftersom barnen leker och rör sig ute året runt. Samtidigt är de en stor kostnad för daghemmen. Västarnas anskaffningsvärde var sammanlagt cirka 35 000 euro. Varuboden-Osla gjorde en liknande donation till daghemmen på sitt område 2019.

– Vi strävar efter att rikta stödet brett till olika organisationer och aktörer på hela vårt handelslags verksamhetsområde, fortsätter Munter-Ollus.

Medel från förvaltningsrådets bruksfond doneras årligen till förmån för det egna området och till andra allmännyttiga ändamål. I våras donerade fonden 10 000 euro till krigsveteranerna på VBO:s område. Senare i höst ska handelslaget tillsammans med andra europeiska kooperativ delta i en gemensam donation av generatorer till ukrainska matbutiker.