Undvik rusning när du handlar inför jul – våra matbutiker betjänar med längre öppettider under julveckan


Julen är enligt tradition den brådaste helgen i våra matbutiker och enligt prognoser kommer den brådaste dagen under julveckan att vara torsdag 23.12. För att göra handlandet smidigare och minska på antalet kunder som besöker butiken samtidigt, har S-market Godby, S-market Jomala och Varuboden City längre öppettider under julveckan.

14.12.2021

Smidigt att handla tack vare längre öppettider 

På grund av coronasituationen är det också den här julen vettigt att undvika trängsel när det är möjligt. Vi vill erbjuda våra kunder en möjlighet att julhandla smidigare genom att ha längre öppettider i våra matbutiker: under julen har alla våra tre matbutiker, S-market Godby, S-market Jomala och Varuboden City längre öppettider.

Också kunderna har önskat längre öppettider. Det är bra att våra matbutiker hållit längre öppet i samband med helgdagar och under de senaste åren har kundernas butiksbesök blivit mycket smidigare. Med längre öppettider kan man exempelvis jämna ut kundmängderna dagarna före helger. Kunderna kan bättre välja en tid när det är lämpligt för dem att gå och handla mat, när de kan fylla på kylskåpet under hela helgen. Om du vill undvika trängsel lönar det sig att besöka butiken under de lugnaste timmarna som typiskt är genast på morgonen före klockan nio eller sent på kvällen, eller handla redan i god tid i början på veckan.

– Vi vill erbjuda så flexibla öppettider som möjligt på våra verksamhetsställen. Vi har fått mycket positiv feedback om att det speciellt inför större helger är mer flexibelt att välja när man ska handla. Det största tacket för att vi kan erbjuda denna möjlighet till våra kunder går naturligtvis till vår personal. Mitt i julruschen är personalen också flexibel med sina arbetsskift, säger verkställande direktör Bengt Vinberg.

Hyllor fyllda med julens delikatesser

Butikerna har redan i god tid förberett sig för de längre öppettiderna under julen med förhandsbeställningar så att det alla dagar finns tillräckligt med varor. Julbeställningar görs redan på sommaren. Antalet leveransdagar för färskvaror har också ökat, och butiken får in varor med extra leveranser. Vårt Smaktorg i S-market Jomala håller också längre öppet för att minska på köer.

 

Kolla julens öppettider för våra enheter här.

 

Ytterligare information: Bengt Vinberg, verkställande direktör (bengt.vinberg@sok.fi, tfn 010 76 266 37)