Sista ögonblicket att söka sommarjobb hos Varuboden på Åland


Nästa sommar anställer Varuboden ungefär 60 sommarjobbare till sina butiker på Åland. Ansökningar kan lämnas in fram till söndagen den 18 februari.

14.2.2024

Även i år har det kommit in ansökningar till Varuboden på Ålands sommarjobb i rask takt. På tisdag kväll hade det redan kommit in 255 ansökningar, varav en stor del är till de kortare sommarjobbsperioderna på 2–4 veckor. Antalet myndiga sökande som sökte längre sommarjobb var 61.

– Nu vill vi uppmuntra särskilt över 18-åriga sökande att söka till oss nästa sommar, säger Paula Pajunen, personaldirektör på handelslaget Varuboden-Osla, moderbolag till Varuboden på Åland.

– Tidigare år har vi kunnat anställa i genomsnitt nästan var tredje myndiga sökande, så man har goda chanser att bli anställd hos oss. Det går enkelt och snabbt att skicka in en ansökan, och man behöver inte skriva en långrandig berättelse om sig själv.

Sommarjobb är inte bara för unga. Det finns ingen övre åldersgräns för sommararbetare, utan ett sommarjobb kan vara ett lämpligt sätt att få jobb också för andra åldersgrupper. Hos en stor arbetsgivare finns det ofta möjligheter att fortsätta som deltids- eller heltidsanställd även efter sommaren.

Alla sökande får en inbjudan till en intervjutillställning som arrangeras den 1 och 2 mars.

Man kan söka sommarjobb på Varuboden fram till söndagen den 18 februari på adressen varuboden.ax/sommarjobb.