S-market Jomala får Itsudemos sushi lagom till valborg


Enligt planerna inleds försäljningen av Itsudemos sushi i S-market Jomala i maj. Färsk sushi kommer att säljas och tillredas i butiken sju dagar i veckan. Det kommer att finnas ungefär 30 olika sushi att välja bland.

10.3.2022

Färsk sushi sju dagar i veckan

Sushidisken i S-market Jomala börjar byggas genast efter påsk. Disken kommer att finnas nära ingången, precis efter frukt-och grönsaksavdelningen. Sushiförsäljningen börjar strax före valborg. Till en början jobbar fyra vid sushidisken och nu rekryteras det ytterligare två medarbetare.

– Nu kan du plocka ner pinfärska take away-produkter i din kundkorg eftersom personalen i sushidisken lagar sushin på plats. Sushin säljs till kilopris och det här är verkligen en efterlängtad nyhet, säger enhetschef Therese Andersson.

Det finns 30 olika sushi i Itsudemos sortiment och de tillverkas av färska och högklassiga råvaror. Det finns olika sushialternativ, många läckra varianter med fisk och skaldjur men också vegetariska alternativ. Sushidisken betjänar kunder sju dagar i veckan.

Itsudemo är grundat av tre sushiälskare

Itsudemo är en sushirestaurangkedja, som öppnade sin första restaurang i Tammerfors 2017. Idag finns det tolv Itsudemo-restauranger och många Itsudemo-diskar i större mataffärer. Konceptet grundades av Zepei Rao, Santao Wang och Hao Fu, som alla älskar sushi, men blev frustrerade när den sushi som fanns var dyr, det tog länge innan man fick sin beställning och man blev inte ens alltid mätt på den mängd man åt. Därför grundade de en sushibuffé-restaurang, där betjäningen gick raskt, prisnivån var lagom och det centrala i hela verksamheten var sushin och råvarorna. I sushin används lokala råvaror i så hög grad som möjligt och allt förpackas i biologiskt nedbrytbara förpackningar.

Under åren har sushi blivit allt populärare och restaurangerna blivit fler, och nu kan man också köpa Itsudemos sushi i ett flertal välsorterade matbutiker, och snart också i S-market Jomala.