Rosa bandet 2023 finns nu till salu i Varubodens enheter


Cancerstiftelsens årliga insamling Rosa bandet börjar i dag, den 21 september, och Rosa bandet finns nu till salu i alla Varubodens matbutiker. Alla intäkter från banden går oavkortade till Cancerstiftelsen, som ordnar insamlingen. Det finns också många andra kampanjprodukter som säljs för att stödja finländsk cancerforskning.

21.9.2023

De nya Rosa banden säljs från och med i dag i Varuboden på Ålands butiker. Alla intäkter från banden, som kostar 5 euro, går oavkortade till Cancerstiftelsen som står bakom insamlingen. Det finns också Rosa bandet-armband och andra kampanjprodukter till salu, och av dessa doneras en del av försäljningssumman till stiftelsen. Produkterna kommer finnas till försäljning fram till slutet av november.

För första gången kommer våra matbutiker också att sälja Rosa bandet-rosor och -buketter. För varje såld bukett doneras 20 cent till insamlingen.

Med Rosa bandet-kampanjen stöder man forskning om all slags cancer i Finland, och förra året samlade kampanjen in rekordsumman 5 miljoner euro. Med stöd av Cancerstiftelsen har finländska cancerforskare gjort betydande forskningsrön som har lett till nya behandlingar. Det är viktigt att bedriva forskning i Finland, eftersom finländarna har sitt eget genom och den nya kunskap som fås genom forskningen snabbt kan tillämpas på patientvård på sjukhus. Temat för 2023 års kampanj är barncancer.

Årets Rosa band är designat av Toni och Sipe från gruppen Apulanta. Denimtyget som används i bandet symboliserar en gemensam front och ett uppror där livet står som segrare. Tidigare år har banden designats av bland andra Juha Tapio, Eva Wahlström och senast Maria Veitola.

Många sätt att bidra till insamlingen

Det enklaste sättet att stödja Rosa bandet-insamlingen är att köpa ett band som kostar 5 euro. Alla intäkter från banden doneras oavkortade till Cancerstiftelsen. Banden säljs i S-market Jomala, S-market Godby och Varuboden City. Man kan också delta genom att sätta upp en egen insamlingspott, göra en engångsdonation eller köpa produkter från Rosa bandets samarbetspartner.

Direkta donationer till insamlingen kan göras via MobilePay eller girering. Läs mer om Rosa bandet-insamlingen och årets Rosa band: Rosa bandet 2023 – Bekanta dig med insamlingen! (syopasaatio.fi)