Presenter och delikatesser till alla hjärtans dag från vårt handelslag


Tisdag 14 februari firar vi alla hjärtans dag. Här hos oss är det en rätt så ny sed att fira alla hjärtans dag, och i almanackan kom den in först i slutet av 1980-talet. På andra håll i världen har dagen hundra år gamla traditioner. Speciellt i USA har det blivit en populär och viktig högtidsdag och också vi har tagit intryck av firandet där. Kort, blommor, choklad, små presenter och samvaro hör alla hjärtans dag till. Vårt handelslags matbutiker betjänar alla hjärtans dags firare.

14.2.2023

Vägen till hjärtat går via magen

Till middagen på alla hjärtans dag kan du duka fram hemlagade rätter eller göra det enkelt och köpa färdiga läckerheter. För din egen älskling eller en grupp vänner är det trevligt att duka fram härliga delikatesser och njuta av en god måltid tillsammans. Att laga mat tillsammans är också en rolig aktivitet, och tänk om ni tillsammans skulle kocka en hel meny till alla hjärtans dag. I S-market Godby, S-market Jomala och Varuboden City hittar du ett brett sortiment av mat och råvaror till alla hjärtans dag. Om du vill komma enkelt undan på alla hjärtans dag kan du till exempel handla all mat färdig från Smaktorget i S-market Jomala. Försäljarna vid Smaktorget hjälper dig gärna och det lönar sig att fråga tips och recept av dem.

Med choklad och andra delikatesser kommer du också ihåg dina vänner på ett trevligt sätt. Våra matbutiker har inför alla hjärtans dag ställt fram produkter som passar in i temat, och där hittar du enkelt godis och andra små presenter när du går och handlar. I vårt sortiment finns förutom traditionella hjärtformade sötsaker också sötsaker från många av våra små lokala producenter. En tårta eller bakelser du själv har bakat är också ett bra sätt att komma ihåg vänner på alla hjärtans dag.

Vi firar alla hjärtans dag med blommor

Blommor hör självklart till den här högtidsdagen. Vi kommer ihåg vänner, nära och kära med blommor och berättar samtidigt hur viktiga de är. För många är rosen den absoluta favoriten till alla hjärtans dag, men också säsongens inhemska tulpaner har med åren blivit allt populärare. Februari är högsäsong för inhemska tulpaner och det säljs mycket av dom i alla våra matbutiker.  Andra populära blommor till alla hjärtans dag är nejlikor, liljor och minigerberor. Av krukväxterna är orkidén en populär present att ge bort till alla hjärtans dag.

 

Vårt handelslag önskar en trevlig alla hjärtans dag