Nu kan man söka sommarjobb hos Varuboden på Åland – cirka 30 ungdomar kommer att erbjudas jobb i år


Varuboden på Åland anställer många sommarjobbare igen i år. Precis som ifjol erbjuds ungefär 30 ungdomar möjlighet till sommarjobb och sommarpraktik. Ansökningstiden till sommarjobb pågår och fram till den 28 februari kan man skicka in en ansökan. Sommarjobb erbjuds i alla våra matbutiker, i S-market Godby, Jomala och Varuboden City.

4.1.2022

Varuboden på Åland behöver årligen hjälp av sommarjobbare under den hektiska sommarsäsongen. Det finns också sommarjobb för ungdomar under 18 år, som kan jobba via praktikprogrammet Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna. Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna är avsett för elever i grundskolan, tiondeklassare och gymnasieelever som inte har någon tidigare arbetserfarenhet från handelsbranschen. Det är en två veckors praktikperiod, som man får lön för och en viktig första erfarenhet från branschen.  Med hjälp av det här har Varuboden på Åland bättre kunnat erbjuda möjligheter till arbete också åt unga under 18 år och sådana som ännu inte har hunnit skaffa någon arbetserfarenhet.

Under de senaste åren har handelslaget satsat på ansökningsprocesserna och strävat efter att göra dem så enkla som möjligt att använda för dem som söker jobb. Man kan enkelt skicka in sina egna uppgifter med en ansökningsblankett på webben och efter det intervjuas alla sökande.

– Vi ville göra det så enkelt som möjligt att söka sommarjobb hos oss och erbjuda alla en möjlighet att berätta om sig själva under en intervju, säger personalchef Paula Pajunen. Vi fick mycket positiv respons på det här förra året också av sökande som inte valdes då. Intervjun sågs som en bra erfarenhet inför framtida arbetsintervjuer, fortsätter Pajunen.

Det är viktigt för handelslaget att erbjuda unga positiva arbetserfarenheter också dem som ännu inte fyllt 18 år. Under de senaste somrarna har handelslaget kunnat anställa fler personer under 18 år för att göra avlönad praktik i enheterna.

– I år kan personer under 18 år ansöka till praktikprogrammet Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna eller till två veckors betald praktik. För många är sommarjobbet hos oss den första kontakten till arbetslivet och det kan ha en inverkan på hur den framtida karriären lyckas.  Kortare praktikperioder har för många sommarjobbare lett till längre sommarjobbsperioder de följande åren, och många av de anställda som har gjort en längre karriär hos oss har börjat sin karriär med sommarjobb, säger Pajunen.

 

Ansökningstiden för sommararbete går ut 28.2 och till sommarpraktiken Bekanta dig med arbetslivet och förtjäna kan man söka fram till 31.3.

Läs mer här.

För mer information, kontakta Paula Pajunen, personalchef, tfn 010 765 9315