Mikko Ala-Huikku ny fastighetsdirektör i Varuboden-Osla


8.2.2022

Mikko Ala-Huikku har valts ny fastighetsdirektör i handelslaget Varuboden-Osla. Han fungerar för tillfället som branschdirektör inom Varuboden-Osla och ansvarar för ABC-, bruksvaru- och restaurangbranscherna. Mikko Ala-Huikku kom till Varuboden-Osla 2014, före det jobbade han flera år med att utveckla S-gruppens hotellverksamhet och markethandel i S:t Petersburg.

– Mikko har lång erfarenhet av såväl S-gruppen som Varuboden-Osla, och i sin nuvarande uppgift som branschdirektör och medlem i ledningsgruppen har han visat att han är en stark ledare och utvecklare. På Varuboden-Osla satsar vi på att utveckla personalens kunnande och den vägen öppnas det också nya karriärmöjligheter. Det är fint att också en ledningsgruppsmedlem går över till ett nytt ansvarsområde och på det sättet föregår med gott exempel. Jag är verkligen glad över att vi nu kan utnyttja Mikkos kunnande inom fastighetsledningen, konstaterar verkställande direktör Mathias Kivikoski.

Mikko Ala-Huikku börjar i sin nya uppgift senast i början av oktober, då nuvarande utvecklingsdirektören Jukka Pöyhönen och företagsinfradirektören Anne Grundström blir pensionerade. I sin nya uppgift kommer Mikko Ala-Huikku att ansvara både för fastighetsutvecklingen och fastighetsunderhållet.