Internationella kvinnodagen 8.3


Vi firar internationella kvinnodagen tisdag 8.3. Ute i världen har dagen firats i över hundra år och i Finland redan ett tiotal år. Kvinnodagens främsta mål är jämställdhet mellan könen, men också jämlikhet mellan kvinnor. Av tradition hör choklad och blommor starkt också till den här dagen. I våra butikers breda sortiment hittar du ingredienser och tips på vad du kan bjuda på och olika presenter.

8.3.2022

Bjudningar till kvinnodagen – plocka de bästa ingredienserna och tipsen från våra matbutiker

Ett av de bästa sätten att komma ihåg en person är att tillreda hen en god middag, baka hen en god tårta eller ett bakverk. Matpresenter är också populära sätt att komma ihåg någon med på kvinnodagen.

I S-market Godby, S-market Jomala och Varuboden City hittar du ett brett sortiment av mat och råvaror till goda matstunder. För den som har skyndsamt är det ett enklare alternativ att välja färdiga lösningar från till exempel Smaktorget eller härliga bakverk från våra många lokala producenter. I våra butiker finns också många trevliga tips på små presenter att komma ihåg med. Och visst är det choklad som också idag är en av favoritgåvorna.

Nu lönar det sig också att titta i S-mobil och använda kvinnodagens förmån i vårt handelslags matbutiker. Om du ännu inte har S-mobil, hittar du anvisningarna här och laddningslänken till App Store och Google Play.

 

Tulpaner i säsong

Blommor är en av de mest populära presenterna för kvinnodagen.  Det är ännu högsäsong för inhemska tulpaner och de piggar säkert upp sin mottagare.  I våra matbutiker hittar du tulpaner i läckra färger. Det finns också olika krukväxter, både grönväxter och blommande i butikernas sortiment, om du vill att mottagaren ska ha längre glädje av blommorna.

 

Så här håller tulpaner längre

Kom ihåg: rent vatten och ny snittyta

  1. Fyll vasen med rent vatten
  2. Ta bort så mycket blad att de understa bladen inte rör vid vattnet
  3. Skär snett bort en 2-3 cm bit från stjälken med en vass kniv
  4. Ställ blommorna genast i vatten eftersom den nya snittytan torkar ganska snabbt
  5. Tillsätt vatten i vasen om det behövs och byt vattnet ofta

 

Trevlig kvinnodag!