Delikatesser till påsk från Varuboden på Åland


Påsken är strax här och med den är vi igen ett steg närmare sommaren. Dagarna blir längre och ljuset har en märkvärdigt uppiggande effekt. Att våren är här är ett bra skäl att fira. På matbutikerna i Varuboden på Åland finns allt du behöver till vackra dukningar, råvaror till läckra påskdelikatesser och också färdiga alternativ från S-market Jomalas Smaktorg. Vi har också vårblommor till salu i alla våra matbutiker och exempelvis narcisser kan man sätta ut redan nu när vädret blir varmare.

3.4.2023

Handla smidigt under påsken

Som vi har väntat på påsken; lediga dagar, påskmat och pynt. I vårt handelslag finns allt du behöver inför vårens färgsprakande helg. Påskveckan väntas igen bli hektisk och enligt tradition har det varit en av årets mest bråda helgdagar i våra matbutiker. Det lönar sig att handla om möjligt under de lugnare öppettiderna i butikerna före skärtorsdag då det brukar vara mycket mänskor i rörelse. S-market Godby, S-market Jomala och Varuboden City har öppet i stor utsträckning under påsken. Det lönar sig att kontrollera den egna påskbutikens öppettider i förväg här.

Påskens delikatesser

Gravad lax, fyllda ägghalvor, vårens första sparris, lamm, fräscha sallader, pasha, memma, för att inte tala om allt påskgodis … I S-market Godby, S-market Jomala och Varuboden City hittar du ett brett sortiment av mater och råvaror till påsk. Om du vill komma enkelt undan under påsken kan du till exempel handla all påskmat färdig från S-market Jomalas Smaktorg. Försäljarna vid Smaktorget hjälper dig gärna och det lönar sig att fråga tips och recept av dem.

 Allt till en vacker dukning och påskens blomsterprakt

Senast nu får vintern ge vika i inredning och dukning. Gult och ljusgrönt är traditionellt påskens färger. I matbutikerna i vårt handelslag finns ett stort urval servetter, ljus och påskpynt och med dem skapar du snabbt vårstämning i ditt hem.

Blommor är ett säkert vårtecken och är en väsentlig del av påsken. Också kvistar med löv som håller på att slå ut i en vas, videkissar och påskgräs har med sig ett löfte om sommaren. Påskens mest sålda blomma är narcissen, som används både som krukväxt och som snittblomma. Med blommorna kan man kombinera olika kvistar och fjädrar i ton med dukningen är också ett trevligt tillägg i buketten. I våra matbutiker finns också ett rätt så stort urval av traditionella påskblommor som narcisser, tulpaner och pärlhyacinter. Sortimentet i butikerna varierar något.

Glad påsk från alla i vårt handelslag!